Activitats per a escoles 21-22

2n cicle d’Educació Infantil

El Lab 0_6 proposa un seguit d’activitats destinades als nens i nenes i al professorat de les escoles interessades. Les activitats que s’ofereixen a continuació van dirigides al 2n cicle d’Educació Infantil (3-6).

INSCRIPCIONS TANCADES

Obrirem inscripcions per al curs 22-23 a partir de la segona quinzena de juny.

Activitats per a 2n cicle d’educació infantil (3-6) 2021-2022

Us proposem passar tot un matí de ciència combinant dues activitats, una en lliure elecció (Exploració al Lab) i una altra enfocada a un repte concret (Aigua de colors o Què hi ha sota terra?).

El Lab és un espai de ciència en lliure elecció en el que totes les propostes afavoreixen la mobilització d’idees científiques en els infants que les mestres podeu recollir per continuar aprofundint a l’escola. Exploració al Lab inclou l’espai de llum.

A la proposta Aigua de colors proposem un repte: portar algun element natural (fulles, pètals, fruits, …) que els infants pensin que pot tenyir l’aigua de colors. Però no es pot portar ni colorants ni pintura ni pigments…. és a dir res que ja estigui preparat per a tenyir o pintar.

A la proposta Què hi ha sota terra?, a partir d’una maqueta del territori de la Catalunya central, proposem diferents activitats d’interpretació i representació de mapes i de coneixement de la geologia. Aquesta proposta només s’adreça a infants de 4 i 5 anys i 1r de primària.

En tots els casos, la idea és promoure una mirada científica sobre fenòmens del món, a través de la iniciativa dels infants sobre els materials, de potenciar-ne la curiositat natural, d’afavorir el sorgiment de preguntes….

Cada grup al llarg del matí fa dues propostes:

Opció 1: Exploració al Lab +  Aigua de colors (per a grups d’EI 3, 4 i 5 anys)

Opció 2: Exploració al Lab + Què hi ha sota terra? (recomanat per a grups d’EI 4 i 5 anys i 1r de primària)

Per tal de treure bon profit de la sessió, es recomana que abans de la visita, les mestres assisteixin a la xerrada Del Lab 0_6 a l’escola: donar continuïtat a l’aprenentatge, que farem en una trobada virtual a cada inici de trimestre.

Recordeu que al primer trimestre, oferim també el Lab sobre rodes als grups d’EI 3 anys.

Per inscriure’s és indispensable enviar un correu a lab06@umanresa.cat amb la següent informació:

– Nom del centre
– Població
– Grups i nombre d’infants
– Preferències de calendari
– Persona de contacte
– Telèfon de contacte
– Observacions

Us contactarem per a concretar i confirmar. Les inscripcions es faran per estricte ordre d’arribada del missatge amb la informació.

 

  • Lloc: Lab 0_6 a Manresa (aquest curs no ens desplacem).
  • Horari: matins de dilluns a divendres.
  • Durada: 3 hores (ens adaptem sempre que sigui possible a l’hora d’arribada del grup).
  • Nombre d’infants: 2 grups estables (màxim 25 cada un).
  • Adreçat a: EI 3 anys, EI 4 anys, EI 5 anys, 1r de primària.
  • Preu: 10 €/infant
  • Preu reduït: 5 €/infant d’escola de màxima complexitat
  • Inscripcions: INSCRIPCIONS TANCADES, obrirem inscripcions per al curs 22-23 a partir de la segona quinzena de juny. 

Mesures de seguretat i higiene COVID-19:

Es seguiran en tot moment les directrius que vagin marcant les autoritats pertinents en funció de la situació sanitària.

Les mestres responsables de l’activitat han realitzat la formació específica programada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Direcció General de Joventut per a les persones responsables de prevenció i higiene en les activitats d’educació en el lleure en el context derivat de la pandèmia de la COVID-19.

La mestra del Lab romandrà amb el mateix grup al llarg de tot el matí.