Caixa de Ciències

 

Proposta gratuïta del Lab 0_6 i el CESIRE_CDEC

 

Els materials que presentem, la Caixa d’èsser viu i la caixa d’aire/vent, són fruit de la col·laboració entre el CESIRE i UManresa, amb la voluntat d’elaborar materials que es puguin deixar en préstec. Els elements que trobareu a les caixes, acompanyats de propostes didàctiques, estant pensats per provocar, en el grup inquietuds, dubtes, ganes de saber més, d’indagar.

Caixa d’èsser viu

La manera de treballar a educació infantil facilita l’aproximació a la ciència des de l’observació i la manipulació. Cada un dels objectes i dels materials que es presenten a la “Caixa d’ésser viu”, està pensat per ajudar a l’alumnat a fer-se preguntes, a buscar raons, a confrontar respostes i a treure conclusions que els hi permetran avançar en la construcció del seu model d’ésser viu.

Caixa d’aire i vent

El joc és un instrument d’aprenentatge per a l’infant. Possibilita espais per assajar, provar, explorar, experimentar… Amb els materials de la maleta “Aire/vent”, els infants, podran adonar-se de les propietats essencials de l’aire: l’aire és a tot arreu, ocupa un espai, en moviment és el vent i se’n pot aprofitar la força, instruments de mesura, etc.

 

Aquest material també el trobareu en préstec a:

  • CESIRE, Barcelona
  • CRP Vallès Oriental, Granollers
  • CRP Ciutat de Sant Adrià del Besòs
  • CRP Baix Llobregat IV, El Prat de Llobregat
  • CRP Vallès Occidental III, Rubí
  • CRP del Baix Ebre, Tortosa
  • CRP del Baix Empordà, La Bisbal d’Empordà
  • CRP del Segrià, Lleida

Caixa de les baldufes

Descobrir una altra part de la ciència  amb la maleta d’experimentació de baldufes adreçada a nens i nenes des dels 3 anys.

La maleta conté un conjunt de baldufes que ens convida a jugar, investigar, descobrir, observar i qüestionar el moviment que es genera.  Estimula la curiositat i fomenta la comprensió dels principis científics implicats:  El fregament, la inclinació, la massa, la longitud de l’eix, la mida de la baldufa en si mateixa…

Desenvolupa habilitats experimentals mitjançant activitats pràctiques i fàcils de comprendre. Explora, aprèn, crea i comunica amb la nostra maleta, intentant controlar les variables, fent de l’experimentació una font de questionament i una oportunitat per elaborar noves hipòtesis i pensament científic.

Nivell educatiu: Ed. Infantil, Cicle inicial

Àrea de coneixement: Científic

caixa baldufes

Una proposta didàctica de: