Activitats per a escoles 23-24

EI-5 i cicle inicial de primària (6-8)

El Lab 0_6 proposa un seguit d’activitats destinades als nens i nenes i al professorat de les escoles interessades. Les activitats que s’ofereixen a continuació van dirigides a EI-5 i cicle inicial de primària (6-8).

Inscripcions obertes per al curs 2023-2024 a partir del dilluns 12 de juny

Activitats per a EI-5 i cicle inicial de primària 2023-2024

El Lab 0_6 proposa un seguit d’activitats destinades als nens i nenes i al professorat de les escoles interessades. Les activitats que s’ofereixen a continuació van dirigides a EI-5 i al cicle inicial de primària.

Us proposem passar tot un matí de ciència combinant dues activitats, una en lliure elecció (Exploració al Lab 6-8) i una altra enfocada a un repte concret (Geologia, A la manera de la ciència o Boles de terra 2).

El Lab és un espai de ciència en lliure elecció en el que totes les propostes afavoreixen la mobilització d’idees científiques en els infants que les mestres podeu recollir per continuar aprofundint a l’escola.

Lab 6-8

A la proposta Geologia, a partir d’una gran maqueta del territori de la Catalunya central, proposem diferents activitats d’interpretació i representació de models, així com d’apropament a la geologia.

geologia

A la manera de la ciència enfronta els infants al repte d’esbrinar què hi ha dins uns contenidors opacs que no es poden obrir. Com els científics i científiques, hauran de fer servir tots els recursos existents per acostar-se, de la manera més objectiva, a una resposta que ningú sap.

A la manera de la ciència 

A la proposta Boles de terra 2, es reprèn la comparativa de propietats entre diferents terres a partir de reptes més elaborats i la introducció d’instruments de mesura. Boles de terra 2 no requereix haver fet la proposta homòloga per 3-6, però tampoc ho exclou. És un pas més en el coneixement de les propietats de les terres.

Boles de terra

 

Cada grup al llarg del matí fa dues propostes. Podeu escollir l’opció que millor us vagi:

Opció 1: Exploració al Lab + Geologia

Opció 2: Exploració al Lab + A la manera de la ciència

Opció 3: Exploració al Lab + Boles de terra 2

 

En tots els casos, la idea és promoure una mirada científica sobre fenòmens del món, a través de la iniciativa dels infants sobre els materials, de potenciar-ne la curiositat natural, d’afavorir el sorgiment de preguntes…

Per tal de treure bon profit de la visita, és indispensable que les mestres assisteixin a l’inici del curs a la xerrada presencial Ciència a les primeres edats, que es farà el dimarts 19 d setembre a les 18 hores a la seu del Lab a l’edifici FUB4 – UEducació (edifici verd).

Per inscriure’s és indispensable enviar un correu a lab06@umanresa.cat amb la següent informació:

– Nom del centre
– Població
– Grups i nombre d’infants
– Opció escollida
– Preferències de calendari
– Persona de contacte
– Correu electrònic de contacte
– Telèfon de contacte
– Observacions (si sou escola de màxima complexitat i adjuntar document)

Us contactarem per a concretar i confirmar. Les inscripcions es faran per estricte ordre d’arribada del missatge amb la informació. Cal que confirmeu la reserva fent un pagament a compte a l’avançada, en el termini d’uns 15 dies màxim.

L’import de la bestreta no es retornarà si no és per una causa de força major, que haureu de justificar.

 

  • Lloc: Lab 0_6 a Manresa.
  • Horari: matins de dilluns a divendres.
  • Durada: 3 hores aproximadament.
  • Inici de l’activitat: Com a molt tard a les 10.30h
  • Nombre d’infants: 2 grups (màxim 25 cada un).
  • Adreçat a: EI-5 i cicle inicial de primària.
  • Preu: 10’5 €/infant (del 18 al 29 de setembre, 50% de descompte)
  • Preu reduït: 5 €/infant d’escola de màxima complexitat
  • Inscripcions: Cal fer la inscripció enviant un correu a lab06@umanresa.cat amb les dades sol·licitades.